Draaien en frezen

Voor draaien en frezen kunt u terecht bij Smart-M in Kaatsheuvel. Wij hebben jarenlange ervaring in deze specialistische technieken en beschikken over een uitgebreid en geavanceerd machinepark. Draaien en frezen zijn speciale verspanende bewerkingen. Draaien wordt gedaan op een draaibank en frezen op een freesbank. Draaien en frezen kan zowel conventioneel worden gedaan als computer gestuurd op een CNC draai- of freesbank. Bij ons bedrijf is dit allemaal mogelijk. Onze vakkundige medewerkers adviseren u graag over wat het beste bij uw product past.

Draaien

Goed draaien is een vak apart. Voordat uw product de gewenste vorm heeft, komt heel wat bij kijken. De machine moet door de draaier goed worden ingesteld, de snelheid moet precies goed zijn en ook de keuze voor de juiste beitels is erg belangrijk. Bij Smart-M hebben we niet alleen het juiste materiaal in huis maar ook ervaren vakmensen met passie voor hun vak. Daardoor is de combinatie tussen mens en machine ideaal.

Frezen

Frezen is weer een andere techniek. Een frees voert een bewerking uit op een product. Het product zelf zit vast in een klem en de frees beweegt zich in verschillende posities om zo het product de juiste vorm te geven. Een belangrijk verschil tussen frezen en draaien is dus dat bij frezen het product niet beweegt, bij draaien beweegt het product wel omdat het in de klem ronddraait. Bij frezen draait alleen het gereedschap. Ook hier is de combinatie van goed gereedschap en goede vakmensen weer erg belangrijk.

Totaalproduct

De kracht van Smart-M is dat ze altijd een totaalproduct kunnen aanbieden. Want zowel draaien als frezen is geen enkel probleem. Zo kunnen we efficiënt en kostenbesparend werken. Heeft u een spoedklus? Ook dat is geen probleem voor ons. De snelheid waarmee we vakwerk afleveren, is een van de belangrijkste troeven. Daarnaast blijven we investeren in een modern machinepark. Zodat we ook in de toekomst aan de complexe vragen van onze klanten kunnen voldoen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van draaien en frezen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij laten u graag zien wat we allemaal in huis hebben en hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.