Smart Turning

Draaien met precisie

CNC draaien is, naast CNC frezen en CNC meten, één van de specialismen van Smart-M. Onze CNC draaibanken worden toegepast op metaal, aluminium, RVS en kunststof. Dagelijks werken we met CAD-CAM machines voor het optimaal draaien van verschillende metalen.

  • Allround
  • Doorsnedes van ø1mm tot ø800 mm
  • Lengtes t/m 3 meter
  • Gebruik van CAD-CAM systemen
  • Gecertificeerd materiaal (3.1 & 3.2)
  • Procescertificering (Lloyd’s & DNV)
  • Enkelstuks en seriematige producten
  • Afwerking mogelijk tot 0,2mu
Path 157
SMART Team

Verdraaid goede draaiers

We vinden het belangrijk om te beschikken over gespecialiseerde en gemotiveerde draaiers. Waaruit blijkt dat? Onze draaiers worden constant bijgeschoold om up-to-date te blijven van de nieuwste technieken op het gebied van CNC draaien. Zoals elk product dat we afleveren uniek is, is ook elke medewerker uniek. Iedereen is belangrijk binnen Smart-M en we maken dan ook echt samen het product.

Onze draaiers krijgen veel vrijheid binnen een project en denken mee over elk onderdeel waar zij gespecialiseerd in zijn. Zo ben je ervan verzekerd dat je door een gemotiveerde en gespecialiseerde medewerker geholpen wordt.

Broertje Gonet

Voorman draai afdeling

“Smart-M is een uitdagend leerbedrijf vol ervaren en jonge vakmensen. Je krijgt hier volop kansen en uitdagingen. Ik heb hier al 21 jaar een fijne, vaste werkplek. Als meewerkend voorman verzorg ik opleidingen op de werkvloer. Zelf leer ik ook nog elke dag. Nu ben ik bezig met een nieuw programmeersysteem. Het werken met nieuwe robots, innovatieve producten en andere vakspecialisten houdt deze werkplek uitdagend. Wij zeggen eigenlijk geen ‘nee’ tegen klanten, maar denken liever mee in oplossingen. Dankzij onze kennis en ervaring plus creativiteit, lef en teamwork kunnen we (bijna) alles maken. Samen gaan we voor kwalitatief goed werk dat op tijd af is.”

Trevin Koolen

Leerling draaier

“Als leerling-draaier werk ik pas 8 maanden bij Smart-M, maar ik maak nu al de mooiste producten van alle denkbare metalen. Elk product is anders en vraagt om andere aandachtspunten. Ik vind het mooi om mee te denken hoe we het beste product voor de klant kunnen maken. We worden ook echt aangespoord om altijd vanuit de klantwens te werken. Ik wil graag voorman worden en zie mezelf hier wel blijven. Bij Smart-M bieden ze me voldoende toekomstperspectief en uitdagende projecten. Het is daarnaast een gezellig bedrijf en alles is bespreekbaar. Dat voelt goed.”

Wim de Rooij

Conventioneel draaier

“Al 35 jaar werk ik bij Smart-M. Ik ben van het ouderwetse handwerk: draaien, kotteren en conventioneel werk. Het bevalt me hier goed: de sfeer, het werk, leuke collega’s en een goeie baas. Vanuit mijn kennis en ervaring pak ik vaak specialistische uitdagingen op. Alles wat niet gangbaar en moeilijk is, zie ik als een mooie uitdaging. Als een klant een wens neerlegt, gaan we als team het vraagstuk proberen op te lossen. We hebben de mensen en machines voor complex werk. Ikzelf heb veel jonge vakmensen opgeleid. Metaal bewerken is een mooi vak. Technische en uitdagend. Ik kan het je wel aanraden.”

Path 7
SMART research

Onderzoek

Voor we aan de slag gaan, doen we onderzoek naar wat haalbaar is qua productie. Dit doen we door samen met de fabrikant te kijken naar de machine in combinatie met de materiaaleigenschappen. Bij Smart-M hebben we hier al jarenlange ervaring mee. Zo werken sommige medewerkers bijvoorbeeld al meer dan 30 jaar bij Smart-M.

 
SMART machining

CNC draaibanken

Met onze moderne machines komen we tot een kleinere oppervlakte ruwheid.

SMART research

Conventioneel draaien

Door middel van conventioneel draaien maken we enkelstuks van extreem grote en zware producten.

Smart-M